Assistentiewoningen Wat kost een assistentiewoning?

Wat kost een assistentiewoning?

Bij Ter Dorpe werken we met vaste tarieven.

c11f3.png


Inbegrepen in de dagprijs

 • huisvesting in de flat, inclusief water, elektriciteit en verwarming
 • administratieve hulp en ondersteuning
 • familiale verzekering en brandverzekering van de residentie
 • oproepsysteem/24 uur permanentie
 • onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten (inkom, gangen, trappen, lift, cafetaria, zithoeken, …)
 • onderhoud van de tuin en van de technische installaties (lift, verwarming, …)
 • de reiniging van de buitenkant van het gebouw (gevels, ramen, daken)

Maandelijkse vaste onkosten:

 • Huur en lediging afvalcontainers : 7,20 euro per maand
 • abonnement kabel: 7,50 euro per maand
 • abonnement internet: 4,00 euro per maand (indien aanwezig)
 • abonnement telefoon : 10,00 euro per maand

Deze kosten worden verrekend volgens een verdeelsleutel op basis van het aantal bewoonde serviceflats. De facturen hiervan liggen ter inzage op het bureel.

Faciliteiten

Cafetaria

In twee van de flatgebouwen vindt u een gemeenschappelijke ruimte met tv-hoek, zithoek, speelhoekje voor de kinderen, biljart en drankautomaat. Deze ruimte staat ter beschikking van zowel onze bewoners als hun bezoek. Op bepaalde uren is er bediening voorzien zodat onze bewoners kunnen genieten van een drankje.

Vergaderzaal

Een grote vergaderzaal bevindt zich in flatgebouw B. Hier vindt de tweemaandelijkse bewonersraad plaats maar deze doet ook dienst als bingoruimte, ruimte voor optredens, feestjes, …

Wassalon

In een speciale ruimte op het gelijkvloers is in elk gebouw een wasmachine en droogkast voorzien die ter beschikking staan van de bewoners. Deze apparaten werken met munten.

Onthaal/aanspreekpunten

In de hal van het flatgebouw B bevindt zich het onthaal/bureel. Elke dag kunnen de bewoners er terecht met alle administratieve, sociale en andere vragen. Bovendien zijn er dagelijks twee zorgkundigen aanwezig die onze bewoners met raad en daad bijstaan daar waar nodig of gevraagd. Dit team wordt nog aangevuld met een verantwoordelijke technische dienst en twee poetsvrouwen.

Kapper en pedicure

Als u dat wenst, kan u een kappersbeurt, voetverzorging, medische pedicure of manicure aanvragen zonder dat u de Residentie hoeft te verlaten. Deze dienstverleners komen naar uw flat. Meer info daarover bij de woonassistente.

(externe dienstverlening)

Verpleging, andere medische hulpverlening, thuiszorg en poetsdienst

Indien u wat meer zorgen nodig heeft, bekijken wij graag samen met u en uw familie welke omkadering we u kunnen aanbieden. Denk aan thuisverpleging, thuiszorg, kinesitherapie en andere paramedische zorgen. Ook de poetsdienst kan ingeschakeld worden zodat u voldoende ondersteuning heeft om comfortabel in uw flat te blijven wonen. Informeer u bij de woonassistente.

(externe dienstverlening)

Bijkomende diensten

24 uur permanentie

Iedere flat beschikt over een oproepsysteem. In nood gevallen kunnen de bewoners dit inschakelen zodat er onmiddellijk iemand ter hulp kan komen. Op het domein is er de klok rond permanentie. Er zijn drie oproeppunten in de flat: wc, bed en tussen de slaapkamer en de badkamer.

Maaltijden

Bewoners die dit wensen, kunnen maaltijden bestellen. Het middagmaal wordt op de flat gebracht. Traiteur De Palethoeve levert hier dagelijks warme maaltijden. In de hal van de 4 gebouwen hangen we het maandmenu en de mogelijke keuzemenu’s uit. Maandelijks geeft u door welke dagen u een maaltijd wenst. Tot 2 dagen voordien kan u een maaltijd annuleren of alsnog bestellen.

Activiteiten

We proberen meerdere keren per week een activiteit te organiseren waaraan bewoners kunnen deelnemen: bewegingsuurtje, quiz, bloemschikken, knutselen, film, optredens, bingonamiddag, etentjes, … Of gewoon een fris pintje, sapje of ijsje in de cafetaria of op het zonnige terras in de binnentuin.