Ontmoet de buren

Zelfstandig wonen met hulp vlakbij en ouderen gelijkgestemden als buren, zou u dat fijn vinden? Kom dan zeker langs op onze kijkdagen in uw buurt, geheel vrijblijvend. Hieronder vind u alvast wat onze bewoners vinden van Ter Dorpe.

assistentiewoning-ter-dorpe-zomer.png

Hartelijk dank voor de warme woorden en de vele aangename jaren die ons moeke mocht beleven in een stukje prachtige natuur. Daarnaast omringd door een liefdevol team. De herinneringen zullen altijd blijven. Nu volgt er een nieuw hoofdstuk, samen duimen we dat dit nog lang mag duren

Myriam / Dochter van Bea

Mijn gelukkig verblijf in Residentie Ter Dorpe

Dit jaar verblijf ik al zeven jaar in Ter Dorpe, zonder spijt, maar wel met een grote voldoening. Mijn dagen zijn goed gevuld met interessante bezigheden, die dag na dag worden beleefd. Met een prachtig uitzicht op de mooie binnentuin, kan ik op mijn flat genieten van mijn hobby’s. Dagelijks lezen over filosofie, geschiedenis en vooral de non-fictie boeken kan ik waarderen. 

De activiteiten die worden aangeboden zijn veelzijdig en de moeite om er aan deel te nemen. Om fit en gezond te blijven is er per week twee uur ‘beweging’, onder begeleiding van een deskundige. Eens per week hebben we Spaanse les, gegeven door één van de bewoners waarvan zijn moedertaal Spaans is. Ook hebben we per maand één uur zangles, gegeven door een bekwame koorleider, met begeleiding van een pianist. Dit zijn de bezigheden die mij het best liggen, en waarvoor ik mij inzet, met het opzoeken en samenstellen van liedjesteksten die moeten uitgetypt worden, voor het zangkoor, met daarbij de vele teksten voor de Spaanse Les.

Buiten voornoemde activiteiten zijn er nog andere zoals, bloemschikken, tekenen en schilderen, het beluisteren van pianomuziek, gegeven door een goede pianist. Voorlees namiddag door iemand van de bibliotheek, uitstap met huifkar, bezoek aan de maandelijkse markt in Zoersel, gezelschapspellen, cafétaria en zeker niet te vergeten de feestdagen, die hier vrolijk gevierd worden, met een lekker feestmaal. Door deze talrijke bijeenkomsten ontstaan er veel vriendschappen onder de bewoners wat een groot pluspunt is. Wie liever op zijn flat wil blijven, kan daar van de rust en vrijheid genieten. Met eventuele problemen kan men altijd terecht bij het team van Ter Dorpe.

Victor Jacobs

20230828-125151.jpg

"Vier jaar geleden vond ik in Residentie Ter Dorpe mijn thuis. Ik was voor de coronapandemie op zoek geweest naar een nieuwe woonst ergens in Vlaanderen. Tot ik hier toevallig een bezoektje bracht aan een vriendin. Meteen had Ter Dorpe mijn hart veroverd. 

Een onverwachte, maar heel welgekomen zegen: mijn flat met uitzicht op een mooie groene tuin, waar de vogels hun graantje komen meepikken op mijn terras en de pimpelmeesjes hun nestje bouwen. Hoe eenvoudig kan het leven zijn. 


Ik geniet van wat de dag brengt. 
De babbeltjes met de medebewoners op wandel of in de waskamer, hun vallen en opstaan, hun droeve blik of tevreden lach. Ik warm mij aan de aandacht en genegenheid van enkele buren. De meeste dagen zijn gevuld met kleine dingen. Er zijn ook momenten waarop het leven lastiger is en daadkracht vraagt. Maar dankbaar aanvaard ik het leven als een geschenk zoals het me gegeven wordt. 

Een dynamisch team zorgt ervoor met een waaier aan activiteiten dat de bewoners hier gelukkig zijn, in vriendschap met elkaar."

De Brauwer Ghislaine

whatsapp-image-2024-02-22-at-113047.jpeg

Residentie Ter Dorpe was mij onbekend. Ik heb aan mijn dochter gevraagd naar de flatjes te komen kijken. Na haar verslag had ik niet de minste twijfel. Ik huurde ook een flatje. 

Ter Dorpe ligt in een rustige, groene omgeving. Het personeel is heel vriendelijk, gedienstig en staat steeds klaar met een glimlach om je te helpen. Ik ben heel blij met mijn beslissing. Ik woon hier graag. 

Jacqueline Hernaert

whatsapp-image-2024-02-27-at-104215.jpeg

“In Ter Dorpe wonen is…

Leven zonder zorgen,
je leeft vandaag, denk niet aan morgen.

Uw eigen flat is uw ‘home’,
je woont er als een droom.

Je kan er uw eigen potje koken,
maar een sigaretje moet je buiten roken.

Wassen en drogen is geen probleem,
ja, die luxe is extreem.

Maar wat de bewoners het meest verbindt,

is de vriendschap en iedereen is er goed gezind.”

Chris Stuer

20231211-143603.jpg

Op 1 oktober zal het vijf jaar zijn dat ik mijn intrek nam in Ter Dorpe.

Dit gebeurde na een bezoek op een opendeurdag. Samen met een vriendin kwam ik een kijkje nemen en meteen voelde Ter Dorpe als een plaats voor mij.

De aanpassing liep vlot. Tot op heden voel ik me er thuis en ben heel tevreden. Een goed samenwerkend team staat elke dag ter beschikking van de bewoners. De directie is zeer vriendelijk en toegankelijk en ze dragen de bewoners een warm hart toe. Met alle vragen kunnen wij er terecht.

Dankbaar ben ik voor elke dag die mij gegeven is. Ik geniet en bewonder de natuur. Elk seizoen heeft zijn charme. Zo kan ik nu vanuit mijn flat de voorjaarsbloemen zien ontluiken. Straks zullen de bomen beginnen te botten en zo gaat het maar door… Ter Dorpe Residenties in het groen is zijn naam waard.

De vele activiteiten onder leiding van een dynamisch team zorgen ervoor dat de bewoners de dag zinvol kunnen doorbrengen. Voor elk wat wils! Het brengt de bewoners samen en zo groeit er een sfeer van vriendschappelijk omgaan met elkaar.

Een bezoek en een goede babbel geven mij energie. Zo heb ik een vriendin die elke week vanuit Nederland een dag komt. Ik zie telkens uit naar haar komst. Beiden vertellen wij onze wederwaardigheden van de voorbije week. Gezellig samen eten en een gezelschapsspel hoort erbij.

Een goed boek kan mij ook boeien.

Ook maak ik me nog drie dagen per week dienstbaar in de Abdij van Westmalle. De vele contacten en de sfeer die er heerst doen mij goed.

Samana bezorgt mij ook aangename contacten en uitstappen.

Zo, mijn dagen zijn vol. Ik hoop nog enkele jaren zo te kunnen doorgaan. Ter Dorpe zie ik persoonlijk als een zegen in mijn laatste levensfase. Het is goed zoals het is.

Edith Viaene

edith.jpg

Enkele maanden geleden ben ik in Ter Dorpe komen wonen. Ben hier zeer goed onthaald. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam, tof personeel. Het zijn mooie flats met veel privacy en toch heb je regelmatig een praatje. Er worden ook leuke activiteiten georganiseerd voor wie dat wil. Er is veel groen en alle winkels zijn te voet bereikbaar, echt een aanrader.

whatsapp-image-2024-02-27-at-150744.jpeg
Christiane Lodewyckx /

Ik woon hier al acht jaar en ik heb nog geen seconde spijt van mijn beslissing. De activiteiten zijn heel goed. Ik doe ook aan alles mee zolang ik dat nog kan. Ik heb hier twee zeer goede vriendinnen waarmee ik regelmatig afspreek om leuke dingen te doen. Hopelijk kan ik dit nog vele jaren doen. Met de andere bewoners ook een goed contact. En ook met het personeel.

Het zijn schatten van mensen.

Martha Loeman


Ik woon hier heel graag. Een mooi uitzicht vanuit mijn flatje. Dan zie ik de konijntjes, kippen en de vogeltjes. Het is kort bij 't dorp en de winkels. Ook een vriendelijk en behulpzaam team. Heel veel contact met de medebewoners en ik kom met iedereen goed overeen. Allemaal toffe mensen hier!

Ik heb zeker geen spijt dat ik hier ben komen wonen.

Nora Adriaenssens

Ik woon hier nu 5 jaar. Eerst in de A-blok gewoond en daarna verhuisd naar de D-blok. Hier woon ik heel graag. Zeer mooi uitzicht op de bloemetjes en de volière. Er zijn veel activiteiten waar ik heel graag aan deelneem. Het team doet dat zeer goed.

Ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven wonen.

Ella Loyens

foto-martha-nora-en-ella.jpg

Al ongeveer 25 jaar kom ik als kinesiste in Ter dorpe. Waarom al zo lang? Het is er gewoon fantastisch wonen en een aangename plek om te vertoeven, zowel als bewoner als verzorgster. De mensen leren dag na dag andere bewoners kennen door de vele evenementen die er georganiseerd worden door Patricia, Fatima, Koen, Sophie, Veronique samen en door de fantastische gezellige tuin waarin ze kunnen genieten, vooral in de zomer met een hapje en een drankje en af en toe muziek erbij. 

Aarzel niet om eens te komen kijken, en tot dan!

Kinesiste Marleen

whatsapp-image-2024-03-25-at-095513.jpeg

“Er is altijd iets plezants te doen. Dagelijks maak ik met andere bewoners ons stapje. We zijn altijd samen.”

Annie Van Eetvelde /

"Super leuke en gezellige omgeving, verschillende leuke activiteiten of evenementen die voor de bewoners worden georganiseerd. Tijdens verschillende periodes zoals seizoenen, feestdagen enz worden de gebouwen ook leuk gedecoreerd. Zeker een top plek om als vrijwilliger te werken, je krijgt ook veel voldoening van de bewoners!"

Shalina, vrijwilligster

"Zoveel plezier. Ik zit vaak te stoefen over Ter Dorpe! Ik zie mezelf daar later ook zitten. Hopelijk blijft het personeel ook even geweldig binnen 50 jaar."
Pedicure Liesbeth

"Een residentie waar ikzelf als oudere persoon mij helemaal thuis zou voelen. Dit door meerdere factoren. De eenzaamheid valt hier weg omdat Christel heel veel probeert te organiseren en zich de situatie van de bewoners tot zich aantrekt en ze zo betrekt bij elk evenement in Ter Dorpe. Dit is van groot belang. Natuurlijk kan je niet voor iedereen goed doen, maar de sfeer zit er wel in. Je ziet de mensen terug lachen en genieten!. De ligging is ook fantastisch! Eén van de mooiste in deze buurt. De mensen genieten van de (weinige) diertjes die errond huppelen en proberen er zelfs voor te zorgen! Zo volhouden en alles is top!"

Kinesiste Marleen

We wonen hier nu ongeveer 1,5 jaar in Ter Dorpe. In het begin was het wel even wennen om in een assistentiewoning te komen wonen. Het ging eigenlijk vrij vlug dat we zijn moeten verhuizen. Ondertussen hebben we hier ons plekje gevonden.

Regelmatig nemen we deel aan de activiteiten die op het programma staan. Ook het contact met de andere bewoners vinden we heel fijn. Elke vrijdag zijn we ook van de partij in de cafetaria in blok D. Dat is altijd gezellig samenzijn!


Louis Geboes & Tilly  Hinneman

20240108-141123.jpg

“Ik ben Margo en ik ben samen met mijn man Charles naar hier gekomen. Het is hard wennen om hier te zijn, het is plots verlopen. Mijn man is onverwachts gestorven en dat was zwart. Ik zit op het gelijkvloers tegenover de mooie vijver en maak hier graag korte wandelingen. Ik ben graag mezelf, wat hier ook kan. Steeds zijn er dezelfde vertrouwenspersonen, wat voor mij belangrijk is. Een dikke dankjewel aan mijn dochter Véronique en mijn mantelzorger Jo om deze kans te geven"

Margo Van Den Bosch

“Gabby heeft heel haar leven in en rond Kalmthout gewoond. Daar woonde ze samen met haar zus en broer samen met haar ouders. Ze konden een tuintje, op een nabijgelegen grond, onderhouden waarin ze groenten kweekten. Gaby werd op jonge leeftijd aangeleerd om mee te werken en te koken. Verder hadden ze verschillende huisdieren, van honden tot vogels en kippen. Echter moesten ze regelmatig hun moestuin verplaatsen, omdat de grond werd doorverkocht. Haar moeder vond het onderhoud ook te veel worden.

Uiteindelijk zijn haar ouders gescheiden en kwam haar nonkel te overlijden. Ze kon het haar niet veroorloven om haar broer en zus uit te kopen en het huis te onderhouden. Daarom verhuisde ze naar Kalmthout. Ze kwam bij De Polder (AZ Voorkempen - PC Bethanië) terecht. Daar werd ze begeleid en zochten ze samen naar een plaats waar ze zelfstandig kon wonen binnen haar grenzen. Uiteindelijk werd er contact opgenomen met Residentie Ter Dorpe, waar ze nu al een hele tijd gelukkig verblijft. Ze verrtelt dat ze alles heeft wat ze nodig heeft, dat ze geniet van de groene omgeving en haar nieuwe thuis. Daarbij is haar liefde voor de tuin en vogels nog steeds aanwezig, zo geniet ze met volle teugen van de buitenlucht wanneer het kan.”

Gaby Steurs

“Ter Dorpe, wat een bijzondere plek

… in St Antonius Zoersel, in de rust en natuur en toch dichtbij het dorp. Er is aldus de mogelijkheid voor de bewoner om zelfstandig naar het dorp te gaan en tegelijkertijd in een rustige omgeving te wonen.

Ter Dorpe is een plek waar de uniciteit en authenticiteit van de bewoner wordt gerespecteerd. Een plek met warm personeel waar je als familie altijd terecht kunt, een plek met de juiste zorg waar nodig. Kortom: respectvolle, vriendschappelijke en zachte bejegening.

Tevens wordt er met grote betrokkenheid en met een hoog creativiteitsgehalte gezorgd voor ateliers of activiteiten, die ook uitgaan van de bewoners zelf: dieren verzorgen, in de tuin werken, bingo- en barnamiddagen, sport, muziek, weekendactiviteiten, creatieve ateliers …

Ter Dorpe is tevens een plek waar de samenwerking met mensen van buitenaf, zoals huisartsen, thuisverpleging, pedicure e.a. mooi en vlot verloopt.

Samengevat: Ter Dorpe is een plek waar personeel werkt met het hart op de juiste plek en waar voor de bewoner écht leven mogelijk is.”

Tanja Proesmans / dochter van bewoner Stan

"Wij van onze kant willen jullie bedanken voor alle lieve, zachte en goede zorgen voor onze papa. Ter Dorpe is een heel warme gemeenschap en onze papa woont er ook graag.
Zonder de factor afstand zou hij nooit verhuizen.
"

Gitta / dochter van Hugo

“De animatie en activiteiten fleuren me steeds weer op. Vooral het bloemschikken doe ik graag. Het personeel is heel hulpvaardig.

Ik trok recent in als nieuwe bewoner. Gelukkig zijn de andere bewoners heel attent. Zo bracht Frank me iedere dag naar de cafetaria, zodat ik niet alleen moest zitten.”

Danielle Van Huffelen

“Residentie Ter Dorpe ligt in een mooie en rustige omgeving. De werknemers tonen veel engagement. Er worden vaak leuke activiteiten georganiseerd.

Ik kijk ook steeds uit naar de maaltijden. Een wandeling door de tuin doet me iedere keer weer goed. Daarna uitrusten op het terrasje…”

Ria Bollens

In een oase van licht en groen vind je 'Ter Dorpe'. Het is er fijn om te wonen, maar ook om op bezoek te komen!

Een sterk team aan het roer met een mooi aanbod aan activiteiten en amusement. In een warme en leuke sfeer waar ik graag aan meewerk met mijn bezoekjes en voeten verwennerij.

Voetreflexologe Ria

Plaats je eigen review