Ontmoet de buren

Zelfstandig wonen met hulp vlakbij en ouderen gelijkgestemden als buren, zou u dat fijn vinden? Kom dan zeker langs op onze kijkdagen in uw buurt, geheel vrijblijvend. Hieronder vind u alvast wat onze bewoners vinden van Ter Dorpe.

assistentiewoning-ter-dorpe-zomer.png

Hartelijk dank voor de warme woorden en de vele aangename jaren die ons moeke mocht beleven in een stukje prachtige natuur. Daarnaast omringd door een liefdevol team. De herinneringen zullen altijd blijven. Nu volgt er een nieuw hoofdstuk, samen duimen we dat dit nog lang mag duren

Myriam / Dochter van Bea

“In Ter Dorpe wonen is…

Leven zonder zorgen,
je leeft vandaag, denk niet aan morgen.

Uw eigen flat is uw ‘home’,
je woont er als een droom.

Je kan er uw eigen potje koken,
maar een sigaretje moet je buiten roken.

Wassen en drogen is geen probleem,
ja, die luxe is extreem.

Maar wat de bewoners het meest verbindt,

is de vriendschap en iedereen is er goed gezind.”

Chris Stuer

"Hier komen was een zeer aangename verrassing. Ik heb echt gezocht naar een mooie en rustige woonomgeving en die heb ik hier gevonden. Vriendelijkheid en behulpzaamheid zijn een groot punt voor mij. Ik kan hier steeds op iemand rekenen. Ik geniet hier ook van een mooie groene omgeving en een fijn team dat mij ondersteunt indien nodig."

Jaqueline Gille


"Wij van onze kant willen jullie bedanken voor alle lieve, zachte en goede zorgen voor onze papa. 
Ter Dorpe is een heel warme gemeenschap en onze papa woont er ook graag.
Zonder de factor afstand zou hij nooit verhuizen.

"

Gitta, dochter van Hugo

“Het 1ste onthaal ongeveer een maand geleden was zeer goed. Ik ben opgevangen bij het installeren van het appartement (de aankoop van matras, zetel, tafel, stoelen en kastjes). Als er iets is, of ik denk aan iets, mag ik dat gerust vragen en de mensen lossen het op. Keulen en Rome zijn niet op één dag gebouwd; soms duurt het iets langer, maar het komt zeker in orde. Voor mij is het nog een beetje wennen. Het komt zeker goed. Ik zou zeggen: doe zo voort.”

Frank Verresen

frankverresen.jpg

Bij mijn intrede werd ik door Christel opgevangen zoals één van de vele, vriendelijke, met een blijde lach en om ons bezorgd. Dat doet deugd en laat een stempel na. Trouwens ik, een leek op dat gebied, heb veel dank hiervoor. Ter Dorpe is een gemeenschap, waardevol, vriendelijk en gedienstig voor elkaar. Wat wil je meer? Hier verveel je je nooit! Ik zou men vrienden erg missen moest ik ooit weggaan.

armand-orts.png
Armand Orts / Bewoner

"Super leuke en gezellige omgeving, verschillende leuke activiteiten of evenementen die voor de bewoners worden georganiseerd. Tijdens verschillende periodes zoals seizoenen, feestdagen enz worden de gebouwen ook leuk gedecoreerd. Zeker een top plek om als vrijwilliger te werken, je krijgt ook veel voldoening van de bewoners!"

Shalina, vrijwilligster

"Zoveel plezier. Ik zit vaak te stoefen over Ter Dorpe! Ik zie mezelf daar later ook zitten. Hopelijk blijft het personeel ook even geweldig binnen 50 jaar."
Pedicure Liesbeth

"Een residentie waar ikzelf als oudere persoon mij helemaal thuis zou voelen. Dit door meerdere factoren. De eenzaamheid valt hier weg omdat Christel heel veel probeert te organiseren en zich de situatie van de bewoners tot zich aantrekt en ze zo betrekt bij elk evenement in Ter Dorpe. Dit is van groot belang. Natuurlijk kan je niet voor iedereen goed doen, maar de sfeer zit er wel in. Je ziet de mensen terug lachen en genieten!. De ligging is ook fantastisch! Eén van de mooiste in deze buurt. De mensen genieten van de (weinige) diertjes die errond huppelen en proberen er zelfs voor te zorgen! Zo volhouden en alles is top!"

Kinesiste Marleen

"Ik heb 6 jaar met 5 mensen gewoond en ik het altijd het huishouden gedaan. Wassen, strijken, elke dag warm eten en het huis proper houden. Er kwam een dag dat ik niets meer kwam, dus de huisdokter kwam. Ze zei: “Annie, je moet hier weg.” Ik telefoneerde naar Ter Dorpe of er nog plaats was en ja, ik had geluk. Dan ben ik eens gaan kijken en beslist welke woning het zou worden. We kwamen daar altijd een heel erg lieve dame tegen, Christel. Het klikte meteen en ze zorgt voor iedereen, dag en nacht. Ze staat ook altijd klaar en ze is heel lief. Het is een schat van een vrouw met een gouden hart! Ik ben hier zo gelukkig. Elke namiddag zijn er activiteiten en soms kan Christel ons verrassen met een etentje. Ze is onze beschermengel, lief, gedienstig en een luisterend oor. Je moet maar iets vragen en je krijgt het. Ik ben heel blij dat ik hier terecht gekomen ben. Zo iemand als Christel moet veel waardering krijgen."

Annie Bols

anniebols.jpg

“Ik ben Margo en ik ben samen met mijn man Charles naar hier gekomen. Het is hard wennen om hier te zijn, het is plots verlopen. Mijn man is onverwachts gestorven en dat was zwart. Ik zit op het gelijkvloers tegenover de mooie vijver en maak hier graag korte wandelingen. Ik ben graag mezelf, wat hier ook kan. Steeds zijn er dezelfde vertrouwenspersonen, wat voor mij belangrijk is. Een dikke dankjewel aan mijn dochter Véronique en mijn mantelzorger Jo om deze kans te geven"

Margo Van Den Bosch

“Gabby heeft heel haar leven in en rond Kalmthout gewoond. Daar woonde ze samen met haar zus en broer samen met haar ouders. Ze konden een tuintje, op een nabijgelegen grond, onderhouden waarin ze groenten kweekten. Gaby werd op jonge leeftijd aangeleerd om mee te werken en te koken. Verder hadden ze verschillende huisdieren, van honden tot vogels en kippen. Echter moesten ze regelmatig hun moestuin verplaatsen, omdat de grond werd doorverkocht. Haar moeder vond het onderhoud ook te veel worden.

Uiteindelijk zijn haar ouders gescheiden en kwam haar nonkel te overlijden. Ze kon het haar niet veroorloven om haar broer en zus uit te kopen en het huis te onderhouden. Daarom verhuisde ze naar Kalmthout. Ze kwam bij De Polder (AZ Voorkempen - PC Bethanië) terecht. Daar werd ze begeleid en zochten ze samen naar een plaats waar ze zelfstandig kon wonen binnen haar grenzen. Uiteindelijk werd er contact opgenomen met Residentie Ter Dorpe, waar ze nu al een hele tijd gelukkig verblijft. Ze verrtelt dat ze alles heeft wat ze nodig heeft, dat ze geniet van de groene omgeving en haar nieuwe thuis. Daarbij is haar liefde voor de tuin en vogels nog steeds aanwezig, zo geniet ze met volle teugen van de buitenlucht wanneer het kan.”

Gaby Steurs

“Ter Dorpe, wat een bijzondere plek

… in St Antonius Zoersel, in de rust en natuur en toch dichtbij het dorp. Er is aldus de mogelijkheid voor de bewoner om zelfstandig naar het dorp te gaan en tegelijkertijd in een rustige omgeving te wonen.

Ter Dorpe is een plek waar de uniciteit en authenticiteit van de bewoner wordt gerespecteerd. Een plek met warm personeel waar je als familie altijd terecht kunt, een plek met de juiste zorg waar nodig. Kortom: respectvolle, vriendschappelijke en zachte bejegening.

Tevens wordt er met grote betrokkenheid en met een hoog creativiteitsgehalte gezorgd voor ateliers of activiteiten, die ook uitgaan van de bewoners zelf: dieren verzorgen, in de tuin werken, bingo- en barnamiddagen, sport, muziek, weekendactiviteiten, creatieve ateliers …

Ter Dorpe is tevens een plek waar de samenwerking met mensen van buitenaf, zoals huisartsen, thuisverpleging, pedicure e.a. mooi en vlot verloopt.

Samengevat: Ter Dorpe is een plek waar personeel werkt met het hart op de juiste plek en waar voor de bewoner écht leven mogelijk is.”

Tanja Proesmans / dochter van bewoner Stan

“De mensen van bureau Ellen & Koen zijn altijd paraat. Op woonassistente Christel kan je dag en nacht rekenen, een grote pluim voor haar. Je vraagt iets aan haar en ze is er voor je. Ze heeft een hart van goud. De bewoners in Ter Dorpe zijn ook altijd vriendelijk: een lach, een zwaai met de hand. Precies één grote familie daar: mooi om te zien!”

Annick

schermafbeelding-2023-08-03-om-133804.png

“Er is altijd iets plezants te doen. Dagelijks maak ik met andere bewoners ons stapje. We zijn altijd samen.”

Annie Van Eetvelde

“De animatie en activiteiten fleuren me steeds weer op. Vooral het bloemschikken doe ik graag. Het personeel is heel hulpvaardig.

Ik trok recent in als nieuwe bewoner. Gelukkig zijn de andere bewoners heel attent. Zo bracht Frank me iedere dag naar de cafetaria, zodat ik niet alleen moest zitten.”

Danielle Van Huffelen

“Residentie Ter Dorpe ligt in een mooie en rustige omgeving. De werknemers tonen veel engagement. Er worden vaak leuke activiteiten georganiseerd.

Ik kijk ook steeds uit naar de maaltijden. Een wandeling door de tuin doet me iedere keer weer goed. Daarna uitrusten op het terrasje…”

Ria Bollens

“Ik voel me al twaalf jaar gelukkig in Residentie Ter Dorpe. Na elke repetitie met zangkoor ’de dorpelingen’ voel ik me weer opgeladen. Ook al klinkt dit soms een beetje vals. 😅

Het ruime aanbod aan activiteiten voorziet me steeds met bezigheden. Ik kan vooral genieten van het breien van sjaals voor mensen die het moeilijk hebben. Ik draag graag mijn steentje bij. Daarnaast heb ik ook leren schilderen, ik kijk steeds uit naar de volgende sessie.”

Jeanne ‘Jeanneke’ Van Hentenrijk

jeanne.png

Plaats je eigen review